183_cine stinge lumina

Articol publicat in: Educatie
 

 

 

183_cine stinge lumina ?

 

 

A.S. cei care au ajuns din intimplare pe blog sa treaca pe la pagina de Index sau “aici” unde sunt insemnarile in ordine cronologica ca sa se lamureasca ce “ciorba” se gateste.

Sunt multe “amanunte” care ma deranjeaza si o sa ma refer la unul din ele.

Am observat ca in Brasov iluminatul public se “aprinde” prea devreme si se “stinge” prea tirziu. La primarie exista un birou care se ocupa cu asta insa a fost imposibil ca sa fac sa schimbe ceva. De aceea ma rezum sa prezint datele problemei si poate cineva mai “coios” ca mine rezolva asta.

Folosind un “performat” aparat de fotografiat HP 215 am “pozat” succesiv strada Jepilor cu stilpul din dotare in data de 06.01.2009 Asa arata problema la
orele: 16.49

orele: 16.57

si orele:
17.10

Cum nu am reusit sa prind momentul aprinderii a doua zi am pazit stilpul si la ora la ora 16.34 era pom de craciun
la ora 16.34

Precizez aparatul foto este foarte slab si nu reda bine luminozitatea insa este clar ca aprinderea se poate intirzia cu 30 minute. Dimineata apare o intirziere in stingerea lor care nu am mai monitorizat-o.

Pe “surse” am aflat ca acest “fenomen” se datoreaza faptului ca aprinderea luminii este comandata de un ceas. O alternativa exista de mult si se numeste Releu de noapte RN-02

insa costa 51 RON cu TVA si se fabrica la Iasi. Daca cineva sufera de rau de “tren” il poate cumpara si loco de laalarmebv Probabil la nivel oras investitia se amortizeaza in citeva secunde insa nefiind necesare “licitatii” nu are nici un haz.

Este posibil ca de fapt sistemul de iluminat actual sa se comande chiar si acuma cu un releu de acest tip insa cineva din greseala sau de lene nu a reglat potentiometrul ca lumea.

Atit pot sa fac in calitate de pensionar care imi platesc cu consticiozitate taxele locale mai ramine ca un functionar care are dubla calitate de contribuabil si de salariat la primarie sa rezolve asta practic.

Daca este nevoie imi ofer sprijinul ca sa discut in limbaj tehnic direct cu cei care trebuie sa faca modificarea fiind “dotat” in acest sens cu studiile de rigoare.

Linkul de la aceasta insemnare il trimit la cei care ar putea rezolva problema insa sunt sceptic chiar daca acuma s-a descoperit ca sunt probleme cu energia electrica.

Studiez si varianta ca sa constituiesc un “comando” de contribuabili de ” buna credinta ” care sa punem mina de la mina si sa cumparam releul urmind ca folosind metode specifice in liniste sa aflam unde dracu’ este ceasul si pe “sest” fara sa deranjam “organili” sa facem modificarea.

 

P.S. Ramin valabile cele care sunt definite la subsolul insemnariide aici

Insemnari=183Vizitatori=98.986 lived days=23.132 days D.P.=4.118

Datorita dumneavoastra din cele 36.528 bloguri existente pe Weblog.ro ma “invirt” fara efort in jurul pozitiei 416 in TOP .

 

 

pot fi contactat prin E-mail
Home Popescu-Colibasi

0 Responses to “183_cine stinge lumina”


  • No Comments

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X