231 din tara lui Branduse imparat

Articol publicat in: Educatie


Aceasta este o insemnare care trebuia postata din martie insa o tot “mestec” in cap si cum ruleaza permanent in “fundal” imi afecteaza resursele asa ca o scot la lumina. Stiu ca este foarte insipida asa ca daca nu sunteti pregatiti sa cititi cu reductorul cuplat sariti peste ea. De fapt ea este destinata pentru doua doamne Aurora Luca care este administrator / contabil si Ene Alina “spre stiinta”. Prima numita a executat practic “scalparea” mea din loiailitate fata de Presdintele A.P. 162 iar cealanta doamna de la primaria Brasov a monitorizat conflictul initial neintelegind ce solicit insa ulterior spre cinstea dinsei prin adresa a carui link il gasiti mai jos sub numele de S.R.A.P imi da dreptate in totalitate … si ce folos?

Teoretic si legal Asociatile de Propietari se conduc dupa Legea nr. 230/2007 prin care se stabileste ca actul de decizie revine in totalitate Adunarii Generale a propietarilor. Punerea in practica al acestor decizii se realizeaza de un comitet executiv ai caror membrii au drepturi egale de decizie. Unul din membrii acestui comitet mai are sase atributiuni specifice si se numeste presedinte al A.P. De retinut ca teoretic si legal acesta nu este seful nimanui (decit pentru stampila) insa profitind de calitatea umana a “propietarilor” poate sa devina mai mult decit un “presedinte jucator” devenind in fapt un adevarat “imparat”

Pentru exemplificare prezint “filmul” sedintei de scara tinuta pe 21.01.2009 la care au participat propietarii care apar in P.V. .O noutate este faptul ca am putut sa inregistrez audio aceasta sedinta asa ca se poate dovedii si acuma ca “mostra” de democratie. Tehnic daca se aud cu intreruperi fisierele pot fi descarcate ca “mp3″

Sedinta a fost convocata de “presedintele” A.P.162 Branduse din cauza ca nu putea sa “coopereze” cu mine. Avea perfecta dreptate din modul cum m-am comportat in permanenta semanam cu un ciine care nu isi roade osul insa nu ii lasa nici pe alti caini sa-i roada osul. Anterior a cautat sa ma faca mai “cooperant” aflind ca am primit aproximativ 100 RON ca sa repar instalatia scarii si crezind ca acestia au disparut a constat cu surprindere ca am putut sa-i prezint factura cu materialele cumparate locul unde au fost instalate si cele care le aveam stocate (inclusiv ambalajele originale si becurile/dulii defecte inlocuite) din lipsa de indicatii. Normal nu a continuat demersul cetatenesc ca sa afle motivul pentru care Capolna a cumparat alte materiale cu aceiasi destinatie si a mai platit si instalarea lor pe motiv ca acesta era “cooperant” implicit. Alt semn de lipsa de cooperare a fost cind a aflat ca am cumparat din banii mei o lustra pentru scara pe care nu am vrut sa o decontez justificind ca la 250 RON cit a costat atunci mincare (pentru care ajunsesem la cumparaturi) nu mai conta 12 RON lustra. Un exemplu de cooperare pozitiv a fost dat de Branduse. cind a aprobat cumpararea unor sticle cu bere din fondul de reparatii ca sa recompenseze taietorii de gard viu , legal asta se numeste deturnare de fonduri dar in A.P. 162 se numeste “cooperare”. De fapt motivul stringent care il ardea pe Branduse pe linie de “cooperare” era dorinta lui sincera si dezinteresata ca la scara noastra sa se monteze o use termopan cu toate ca nici un propietar nu si-a manifestat aceasta dorinta el a facut asta in mod repetat fiind trecut ca primul obiectiv pentru seful de scara usa termopan iar in cadrul sedintei se poate auzi ca a repetat asta de mai multe ori asa prin consens cu toate ca nimeni nu a mai cerut asta dupa “detronizarea” mea acuma avem normal “use de termopan” fiind “cooperare” .Motivul real cred ca este dorinta lui sincera “contra cost” sa cumparam usa de la un anumit furnizor probabil pentru un “bonus”.

Cum am inregistrat toata sedinta pot sa spun ca dezbaterile au durat astfel: “proiectul de buget” a durat 1.2 min,”fondul de reparatii” a durat 2,5 min iar restul timpului a fost consumat pentru “detronizarea” mea si intronizarea urmasului Matei Dorel . A fost cea mai masiva prezenta la o adunare de scara dovedind mobilizarea exemplara asa cum reisese din P.V. insa a fost o disputa numai intre “intelectuali” in care au fost implicati Matei Dorel, Ciupitu T si Tiron V condusa cu maiestrie spre rezultatul dorit de (imparatul) Branduse spre bucuria “poporului muncitor” care a aprobat in unanimitate si fara comentarii rezultatul.

Cronica sedintei:

Primul punct la ordinea de zi bugetul pe 2009 MP3 a durat 1,2 min din care 39 sec despre subiect totusi a apucat sa dovedeasca ca nu stie ca prezentarea bugetului se face inaintea de a incepe anul fiscal la care se refera iar sumele cerute de R.A. Apa si S.C. Urbanu nu se prind in buget (se achita facturile cu banii de la propietari si se anexeaza lista cu cei care nu au platit urmind ca acestia sa fie dati in judecata de firmele respective) si cu asta s-a bifat o obligatie legala ca sa se prezinte si sa se aprobe bugetul.
Tot din necunostinta a uitat ca in HG1588 (norme de aplicare a L_230/2007) se prevede la :” Art. 18. -(8) Presedintele asociatiei de proprietari poate fi remunerat, pe baza de contract de mandat, potrivit art. 32 alin. (1) din Legea nr. 230/2007, in limitele bugetului de venituri si cheltuieli aprobat prin hotarare a adunarii generale, potrivit prevederilor Codului fiscal.” astfel neputind nici un salariat sa fie retribuit .
Nota: cele sustinute de mine nu se aplica unde domneste imparatul Branduse

Punctul despre fondul de reparatii MP3 a durat 2,5 min dar nu se intelege nimic si nici cit devine in 2009 asa ca problema ramine in coada de peste nu se mai reia in sedinta dar se mai bifeaza o obligatie legala.
Nota: cele sustinute de mine nu se aplica unde domneste imparatul Branduse

Descarcarea de gestiune a lui Capolna se face rapid (1,2 min) prezentind un P.V. prin care au fost cheltuit 300 RON MP3 normal se trece peste fleacuri aritmetice din cauza ca adunind:10 lei(becuri)+50lei(materiale intretinere)+60 lei(3 geamuri la parter) rectifica 150 lei(3 geamuri) care de fapt au devenit repararea usi din spate + 50lei(robinet)+ 30 lei(gard viu) = 290 lei . Nu prea este lamurita treaba daca geamurile sunt in fata din spate sau de fapt a fost o use insa nu conteaza in schimb se justifica cumpararea berii pentru “efortul depus”. Legal nu se cumpara bere din acest fond si tot legal intii se aproba cumpararea iar ulterior se cumpara asa sapte “bautori” au decis dupa autoevaluarea muncii lor sa se autopremieze si astfel se poate deduce si valoarea obrazului per taietor la 4,2 RON
Nota: cele sustinute de mine nu se aplica unde domneste imparatul Branduse

Contest modul de fundamentare al bugetului MP3 si cu toate ca am fost sprijinit in aceast demers de Ciupitu nu am reusit sa obtin decit indicatii generale fara nimic concret. De fapt in loc de un document “proiect de buget” dezbatut si aprobat de comitetul executiv Branduse avea notate citeva cifre si nu stia mai mult.
Nota: cele sustinute de mine nu se aplica unde domneste imparatul Branduse

Cum sedinta incepe sa degenereze in discutii fara tematica profit de ocazie sa prezint “plenului” modul cum a fost constituita asociatia MP3 si m-am dat din use intuind explozia “mamaligii” insa surpriza apatia totala asa ca B da o explicatie penibila MP3 Iar Dorel cu flexu’ dovedeste ca Sindromul-Stockolm este real si uitind ca B sustinuse ca Aanei este autorul Tabelului nominal isi prezinta propria varianta MP3 de amintire din care rezulta ca “indubitabil” nu exista alta solutie si chiar ar trebui sa-i multumim lui B pentru ilegalitatea facuta asa ca:” ramine cum am stabilit!”. Nici unul din cei prezenti nu au remarcat micul amanunt ca nu au habar ce scrie de fapt in lege asa ca au decis pe principiul Cuca Macaii mizind pe un membru al clasei lor ca sa-i faca ciuda unuia care este cu nasul pe sus vorbind si codificat.
Nota: cele sustinute de mine nu se aplica unde domneste imparatul Branduse

Se trece la diverse si B informeaza de decizia luata (ca sa scape de gura mea) ca sa primesc inapoi sumele luate in mod incorect
MP3 recalculind sumele percepute ilegal iar propietarii nu comenteaza aceasta decizie. Se observa ca apare in premiera termenul de “sef de scara” reintrodus in “lege” de imparatul Branduse si o prezentare “romantata” a demersului meu. Recalcularea a fost ceruta imperativ si de primaria Brasov serviciul S.R.A.P cum rezulta din fila 2 dar cu toate ca am ajuns in iulie inca nu misca nimic ca nu “vrea” muschii imparatului.
Nota: cele sustinute de mine nu se aplica unde domneste imparatul Branduse

Incerc sa arat inexistenta comitetului de asociatie MP3 si asa aflu ca cu toate ca eram in functie se tinuse o Sedinta de comitet la care a participat cel ce demisionase eu nefiind chemat pe motive de “intentii nocive” cu ocazia asta sunt “pirit” sedintei pentru tupeul meu de a insista sa-i consider pe functionarii de la A.P ca salariati mei MP3 provocind consternare printre propietari.

Cu o miscare tipica la tenis din incheietura miini Branduse .decide ca A.P. 162 este speciala MP3 si in ea nu se aplica Legea 234/2007 asa ca nu tine cont ca ea a fost adoptata de senat si promulgata de Basescu el Branduse devine “imparat” si decide ca aceasta se aplica punctual in functie de propria viziune (sau interes). Ca sa accentueze presiunea pentru eliminarea mea din “sistem” propunerea iesirea scarii din asociatie MP3 in situatia cind nu sunt “detronizat”

Masele largi de propietari incep sa intaleaga “vintul” schimbarii si de aceea intreb ce imi reproseaza MP3 primind si lovitura de “gratie” de la “vecinul” Tiron care cu minie proletara ma pune in banca mea MP3 mai ales “ca se aud cite si mai cite despre matale” insinuare tipica inainte de ’89 (care probabil a incercat sa fie probata prin flagrantul delict ratat prezentat de Dorel cu flexu ‘)

Urmeaza galopul de sanatate spre victorie in care Branduse isi prezinta “tezele de o deosebita importanta” privind necesitatea stringenta de constituire a unui comitet de scara MP3 trecind cu superioritate peste obiectia mea ca totul se poate rezolva legal asa ca nu imi ramine decit sa iau nota de pierderea “sceptrului” .

Cine nu este satul poate descarca tot fisierul audio integral al sedintei ca MP3 .

Urmare nu se stie cine cit si cum a facut dar acuma avem scara zugravita si “use termopan” urmind ca sa ne limitam la a plati cu regularitate nu stim ce suma dar toata lumea este fericita si multumita inclusiv eu. Pare curios dar m-am convins ca nu merita sa te lupti cu oamenii sa le faci un bine contrar interesului lor si consider ca Branduse este cea mai potrivita alegere pentru asemenea oameni.

Multumesc pentru atentie si eu ma simt eliberat, acuma astept sa vad ce face domnisoara Ene Alina care o sa primeasca un link cu “pleasca” (Palelogu citire) ca ma simt ca in proverbul acela care am uitat cum incepe dar se termina cu:” si cu banii luati!”

Insemnari=231Vizitatori=128998 lived days=23314 days D.P.=4300

Datorita dumneavoastra din cele 39.1097 bloguri existente pe Weblog.ro ma “invirt” fara efort in jurul pozitiei 382 in TOP la data de 07.05.09 .

0 Responses to “231 din tara lui Branduse imparat”


  • No Comments

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X